Zinkvonken

Custom Special Tools heeft in totaal 3 hightech zinkvonkmachines in diverse afmetingen. De machines zijn uitgerust met automatische product- en gereedschapwisselsystemen, hetgeen resulteert in optimale capaciteitbenutting, flexibiliteit en gunstige doorlooptijden.  

Zinkvonken kenmerkt zich over het algemeen als een bewerkelijk en langdurig proces. Door onze brede ervaring, kunnen we vaak grensverleggende oplossingen bieden. Deze manier van werken onderscheidt ons en stelt ons in staat slim, snel en nauwkeurig te produceren.      

Het principe:
Bij het zinkvonken is een elektrode nodig die veelal de contrageometrie van de gewenste vorm heeft. De elektrodegeometrie bepaalt de uiteindelijk te bereiken vormnauwkeurigheid. Elektrodes kunnen uit diverse geleidende materialen worden vervaardigd. De meest voorkomende materialen zijn grafiet en koper. Voor ieder materiaal en voor iedere geometriespecificatie zijn specifieke elektrode-eisen gewenst. Het scala aan bewerkingsstrategieën en elektrodemogelijkheden zijn legio.

Alle benodigde elektrodes worden in eigen huis vervaardigd, gebruikmakend van een speciaal ontwikkelde hoogfrequent freesmachine. De elektrodes worden opgespannen in een spansysteem van Erowa, zodat de noodzakelijke nauwkeurigheid tussen elektrodeproductie en het zinkvonkproces gewaarborgd is.

De maximaal te bereiken tolerantie ligt op 0.005 mm en eindruwheid op max. 0,20 Ra.
Haalbaarheid van deze toleranties hangt af van een aantal factoren.
    • Te bewerken materiaalsoort
    • De geometrie
    • Afmetingen

Wij denken graag mee in de ontwerpfase, waarbij maakbaarheid, functionaliteit en kosten getoetst kunnen  worden om tot het gewenste resultaat te komen.

 

  • znkvnk01

  • znkvnk02

Technische specificaties

Machine Procesbereik (mm)
X Y Z
Charmilles R35QCRI 350 250 300
Charmilles R31-Erowa Robot X 350 250 300
OPS-Ingersoll gantry 800 550 850 450

©Custom Special Tools BV Alle rechten voorbehouden.   Website door: Epulz reclame